Kaip pasirinkti šampūną plaukams?

Prieš renkantis šampūną, svarbu žinoti, ką šampūnas daro, kaip jį naudoti ir kaip tai susiję su jūsų plaukų ir galvos odos tipu. Šampunai plaukams skirti išvalyti plaukus ir galvos odą nuo nešvarumų, aliejaus ir formavimo priemonių. Nors galvojate, kad šampūnas yra griežtai plaukus valanti priemonė, renkantis šampūną ne mažiau svarbu atsižvelgti į galvos odą.

Šampūno pasirinkimas pagal galvos odą.

Šampūnas skirtas jūsų galvos odai ir šaknims, o kondicionierius – plaukų galiukams. Jei jūsų galvos oda riebi, o galai sausi, tuomet turėtumėte pasirinkti geriausiai riebiai galvos odai tinkantį šampūną ir palikti drėkinamąjį poveikį savo kondicionieriui, kurį reikėtų tepti tik ant išdžiuvusių plaukų galiukų.

Riebiems plaukams venkite šampūnų, kurie, drėkina, lygina ar tinka garbanotiems plaukams. Tai suteikia per daug drėgmės jau ir taip riebiai jūsų galvos odai.

Ieškokite etikečių, kuriose minima tūrio didinimas, stiprinimas ar balansavimas. Šie produktai nėra drėkinantys ir efektyviau pašalina aliejaus perteklių.

Jei galvos oda yra sausa, ieškokite šampūno etikečių, kurios skatina drėgmę, drėkina, lygina ar skirti garbanotiems plaukams, šie produktai skatina drėgmės sulaikymą.

Jei jūsų galvos oda labai sausa, niežti ar pleiskanoja, apsvarstykite šampūnus, specialiai sukurtus sausoms galvos odoms. Tokie ingredientai kaip mentolis ir arbatmedis gali padėti drėkinti.

Venkite šampūnų, kuriuose yra sulfatų, kurie labai sausina plaukus ir galvos odą.

Šampūno pasirinkimas pagal plaukų tipą

Kai jūsų galvos oda nėra nei per sausa, nei per riebi, galite pasirinkti bet kokį šampūną, kuris atitiktų jūsų norimus rezultatus:

Drėkinamasis šampūnas puikiai suteikia plaukams drėgmės, blizgesio ir glotnumo. Gerai tinka storiems, garbanotiems ar šiurkštiems plaukams, kuriems trūksta drėgmės.

Stiprinamasis šampūnas tinka pažeistiems, nusilpusiems ar lūžinėjantiems plaukams.

Balansuojantis šampūnas subalansuoja, nei per daug drėkina, bet neišsausina ​​jūsų plaukus.

Švelninantis tiesių plaukų šampūnas turtingas papildomais drėkikliais ir lyginamosiomis medžiagomis, kurie tiesina plaukus.

Garbanotų plaukų šampūnas labai drėkina ir turi ingredientų, kurie sumažina garbanojimą, neapsunkindami garbanų.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *